Satanismul din România

ideologia promovată de „Biserica lui Satan“ vine din străinătate şi se dezvoltă în trei direcţii principale: cultul morţii, anarhia şi neonazismul • Biserica lui Satan a fost înfiinţată la San Francisco, în anul 1969, de Anton Szandor La Vey, un fost acrobat la circ •

Două sinucideri şi încă o tentativă, petrecute în decurs de cîteva săptămîni la Roman, victimele fiind eleve ale apreciatului Colegiu Naţional Roman Vodă, au pus pe jar autorităţile. Scrisoarea ridicată de către poliţişti, de la căpătîiul tinerei care s-a spînzurat cu o eşarfă de un dulap din camera sa (scrisoare prezentată în facsimil în ziarul nostru de sîmbătă), precum şi declaraţiile tranşante ale primarului Dan Ioan Cărpuşor duc la varianta surprinzătoare a unei mişcări sataniste şi a unei reţele de trafic de droguri pe filieră basarabeană, cu ramificaţii în mai multe oraşe ale Moldovei. Pînă la definitivarea anchetei, Monitorul vă invită la o incursiune în teritoriul întunecat al „Bisericii mondiale sataniste“, nu pentru a da, Doamne Fereşte!, cine ştie ce idei, ci pentru a vă informa despre pericolul acestei mişcări. 
Sinuciderea şi apostazia (lepădarea de Dumnezeu) sînt păcatele cele mai grave, pe care biserica nu le prescrie niciodată. Prin pactul pe care-l încheie, sataniştii sînt obligaţi să le comită pe amîndouă. Cum ajunge un tînăr în această situaţie, a totalei prăbuşiri morale, să comită asemenea sacrilegii? Vom încerca, în rîndurile care urmează, să vă oferim cîteva explicaţii. Vom încerca, spre exemplu, să argumentăm ce rol au avut (şi mai au) traficul de droguri şi renumite trupe de rock, precum formaţia australiană AC/DC (Antichrist/Death to Christ), KISS (King in Satan Service) şi de ce adepţii sectei satanice sînt nişte fanatici ai trupei NIRVANA, al cărui lider, Kurt Cobain, s-a sinucis în 1994 şi pe care sectanţii îl consideră zeu. Să vedeţi cum se leagă şi cum ajungem, pînă la urmă, la Roman, la CNRV, unde o tînără şi-a pus capăt zilelor, chiar în incinta liceului. Poate, în acest fel, vom da şi noi o mînă de ajutor primarului hotărît să ceară „conducerii liceului şi Inspectoratului Şcolar abordarea în termeni mai serioşi a acestui fenomen, ce trebuie stăpînit şi stîrpit“. Numai că, pentru a fi stîrpit, acest fenomen trebuie cunoscut. 

Tîmpenii sataniste
Ideologia promovată de „Biserica lui Satan“ vine din exteriorul spaţiului românesc şi se dezvoltă în trei direcţii principale: cultul morţii, anarhia şi neonazismul. Mişcarea urmăreşte instaurarea unui cult universal macabru, a unui „guvern mondial“ şi restructurarea umanităţii pe noi clase sociale. Brrrr! Nu-i aşa că semănăm cu Pavel Coruţ? E o încercare. Pentru ca cititorii să-şi facă o idee despre gradul de complexitate al acestei masonerii a întunericului, vom spune că adepţii, numiţi şi „Copii ai Diavolului“, sînt ierarhizaţi în şapte cercuri de iniţiere, cei care ating nivelul şapte purtînd numele de „desăvîrşiţi“, şi sînt acceptaţi şi protejaţi de către orice grup ideologic similar, indiferent din ce ţară ar fi acesta. Adică, pe bune, nu te joci cu te-ncurci! Totuşi, se presupune că grupările satanice din România, cele mai evoluate, au promovat abia în cercul 3, maxim 5. „Messele Negre“ (rugăciunile satanice), săvîrşite la miezul nopţii în cimitire, ori în clădiri părăsite, încheiate cu sacrificii rituale de animale (cîini, pisici, cocoşi, ori ţapi) pot să pară teribilisme ale unor puştani, dar sacrificiile umane săvîrşite la Călăraşi, Tulcea sau Constanţa sînt în măsură să alerteze autorităţile. Cert este că această credinţă în Satan (Belial, Lucifer) a pătruns în licee şi universităţi şi, din păcate, face victime. 

Despre cum şi-a băgat dracul coada
Cea mai importantă organizaţie satanistă a sfîrşitului de secol XX a constituit-o The Church of Satan (Biserica lui Satan) înfiinţată la San Francisco, în anul 1969, de către Anton Szandor La Vey, un fost acrobat la circ. Autointitulat „Papa cel negru al satanismului“, el este autorul „Bibliei sataniste“, cartea de căpătîi a sutelor de mii de adepţi care infestează întreaga planetă. În această carte, La Vey, care şi-a botezat fiica cu numele lui Satan, a descris vechi rituri păgîne, cu jertfe de animale, cu orgii şi profanări. „Biblia satanică“ este principalul instrument de propagandă al culturii, fiind cunoscută doar de şefii Bisericii mondiale a lui Satan, ce pregătesc grupuri de misionari propăvăduitori pe care-i trimit, în scopuri de prozelitism, în toate părţile lumii (inclusiv în Europa Centrală şi de Est). Acolo unde ei sosesc, apar mîzgălite pe clădiri însemnul pentagramei, cranii sau nume de trupe rock sataniste. 
Luminiţa Tăsică, cercetător la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, informa despre două cazuri de elevi „satanizaţi“ petrecute în anul... 1986, care, desigur, fuseseră trecute sub tăcere. 
Oricum, în România, „înflorirea“ alarmantă a satanismului s-a constatat începînd cu anul 1993, prin două importante filiere, una din Vest şi, surprinzător, una din Est. 

SRI atrage atenţia Parlamentului despre pericolul satanist
Ca să nu vorbim numai noi, cităm dintr-un articol apărut, acum cîţiva ani, în ziarul Adevărul, sub semnătura Gabrielei Ştefan: „Conform datelor deţinute de Serviciul Român de Informaţii şi de Ministerul de Interne, în Bucureşti şi în 22 de judeţe, există grupuri organizate de satanişti. Majoritatea sînt în stadiile 3 sau 4 de pregătire, ceea ce implică sacrificii de animale, însoţite de acte de zoofilie. Există, însă, şi grupuri care au atins nivelul 5, ultimul stadiu de iniţiere fiind 7, pentru a cărui atingere se pregătesc intens cel puţin şase lideri satanişti. Stadiul 7 de iniţiere presupune dovedirea fidelităţii totale faţă de Satan, dovedite prin sacrificii umane: crimă sau sinucidere. Filierele prin care satanismul a penetrat România sînt Ungaria şi Republica Moldova. Cel mai puternic impact l-au avut emisarii «Bisericii Satanei», proveniţi din Ungaria, care, iniţial, şi-au recrutat adepţii din Transilvania, dar, în prezent, influenţa lor s-a extins la nivelul întregii ţări. Principalele grupări şi organizaţii sataniste autohtone sînt: Îngerii Negri - Ploieşti, Ucenicii lui Satan - Botoşani, Cultul Satanei - Bucureşti, Fiii lui Lucifer - Cluj, Fiii Satanici - Tîrgu Mureş, Cavalerii Iadului - Galaţi, Satanis - Brăila. Sataniştii folosesc o serie întreagă de simboluri specifice: crucea întoarsă, pentagrama cu chipul fiarei, numărul satanic 666, crucea strîmbă etc. Adepţii cultului lui Satan îşi pun simbolurile pe monumente, cruci din cimitir, pereţii instituţiilor sau ale blocurilor de locuinţe (...) În toate rapoartele anuale prezentate Parlamentului de către SRI se atrage atenţia asupra pericolului reprezentat de extinderea grupărilor sataniste, respectiv recrudescenţa actelor de bestialitate şi violenţă. Dovezile constau în faptul că, invocînd numele lui Satan, tot mai mulţi adepţi sînt gata să comită o crimă sau suicidul. Unul dintre cele mai şocante omoruri, care a zguduit, practic, locuitorii Călăraşiului, a fost comis de către Ionuţ Badea şi Răducu Bănăţeanu, doi liceeni, în vîrstă de 17 ani, care l-au asasinat pe colegul lor Alexandru Dănilă. Sataniştii asasini i-au aplicat victimei peste 30 de lovituri cu cuţitul, după care - pentru că acesta se încăpăţîna să trăiască - l-au sugrumat cu un şiret. Organele de anchetă au stabilit că omorul a fost premeditat, plănuit pentru o zi de marţi, 13, dată cu semnificaţie aparte pentru satanişti“. 

„Caţavencu“ atrage atenţia că-i o „ţeapă“
Pe de altă parte, ca să fim corecţi, Academia Caţavencu publică un contraargument: „Ca în fiecare an, cînd ne e şi nouă lumea mai dragă, apare raportul SRI, ameninţîndu-ne că de jur-împrejurul ţării pîndesc, gata de intervenţie, sute de pericole; şi, tot ca de obicei, se găsesc cîteva ziare care să preia imediat acel capitol cu pericolul satanist. Aşa se face că anul ăsta (1998)‚ «Adevărul» a căzut în plasă, anunţîndu-ne că: «Adepţii lui Satan întunecă harta României». Asemeni SRI-ului, «Adevărul» n-are altă treabă decît să bage panica-n noi, pe motive că ţara se duce de rîpă din cauza celor cîţiva satanişti răspîndiţi prin 19 judeţe. Cînd, în plus, pe «papa cel negru al satanismului» îl mai cheamă şi Anton Szandor la Vey (deci e aproape ungur) ne e din ce în ce mai clar că tot bozgorii vor să ne corupă tineretul, şi asta pentru că nu ne pot lua Ardealul“. 
În urmă cu exact zece ani, un cotidian nemţean relata, cu lux de amănunte, sub titlul „Îngerul negru mi-a cerut să-mi omor prietena“, tentativa de omor a elevului R.P. care, cu numeroase lovituri de cuţit, a încercat să o ucidă pe O.A., în vîrstă de 17 ani. La interogatoriul luat de poliţişti, el a recunoscut că este satanist şi că Satan i-a cerut să-şi ucidă prietena şi să dea foc cadavrului. Repetăm, fapta s-a petrecut acum zece ani, respectiv în 1996. 

Membrii cercurilor sataniste au, faţă de grup, următoarele „obligaţii“:
- să adopte un comportament teribilist şi dispreţuitor, arogant, cu colegii, vecinii şi cu propriii părinţi; 
- să poarte ţinută vestimentară neagră, cu ornamente macabre: cranii, schelete, oase încrucişate, din argint etc. 
- să simpatizeze cu mişcarea nazistă; 
- să comită fapte antisociale (bătăi, scandaluri, violuri, ori chiar omoruri); 
- să participe, în mod obligatoriu, la ritualurile de jertfă şi la orgiile grupului de care aparţin; 
- să respecte jurămîntul depus şi să se sinucidă la ordinul şefilor; 
- să lupte pentru desfiinţarea bisericii şi statului. 
Vedem şi noi că e absurd, că sună ca dracul, ca un raport al SRI (chiar şi asta este), dar realitatea a confirmat că, dincolo de un limbaj oarecum tributar unor vremuri apuse, ce se zice e adevărat. 

În numărul de mîine: 
Satanism la Iaşi; Altarul satanist de sub Cub; „Ce înseamnă viaţa copilului meu, în comparaţie cu puterea nesfîrşită a lui Satan?“; 
Fanatismul cu tentă agresivă; Moartea „Fuhrer-ului“, Operaţiunea „Lucifer“. 

„Satan vrea să guverneze în locul lui Dumnezeu“ (un dialog realizat, în 1996, cu părintele Galeriu)
- Cine sînt aceşti satanişti, părinte? 
- Credinţa acestor eretici se îndreaptă spre adoraţia unui idol păgîn, de provenienţă asiatică probabil, investit cu unele puteri ale lui Satan cel din Biblie. Este, de fapt, un sincretism care a fost posibil datorită necunoaşterii Scripturii. Satan nu intenţionează să distrugă Universul, pentru că, atunci, ar trebui să se distrugă şi pe sine. Nu vrea să distrugă lumea, ci să o guverneze el, în locul lui Dumnezeu. 
- Părinte, cine este, din punct de vedere teologic, Satan? 
- Creaţia dintîi a lui Dumnezeu. În Biblie scrie că Ziditorul a făcut mai întîi cerurile. Or, în ceruri sînt îngerii. Satan a fost primul înger. 
- De unde i-a venit gîndul răzvrătirii? 
- Din orgoliu. 
- Şi orgoliul? 
- Din admiraţia faţă de propria lui strălucire, fiindcă Domnul îl alcătuise, într-adevăr, strălucitor. Scrie Ezechiel, capitolul 28, 12/13, despre Satan: „Tu erai pecetea desăvîrşirii, deplinătatea înţelepciunii şi cununa frumuseţii. Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, şi erai acoperit cu pietre scumpe. Fosta-i fără prihană din ziua facerii tale, pînă cînd s-a încuibat în tine nelegiuirea“. 
- Dacă Dumnezeu a creat lumea de la începuturi, atunci de unde a venit răul în ea? 
- Am să vă răspund... În primul rînd, Dumnezeu e numai „Da“, a fost, este şi va fi „Da“. Pe cînd omul nu a existat mereu! A fost creat. El vine dinspre „Nu“ către „Da“. „Nu“ este nimicul, neantul. El este un parazit al lui „Da“, aşa cum răul este un parazit al binelui, o boală a acestuia. Sataniştii vor să se întoarcă la nu, adică la nimic, la neant! De aceea, vor să distrugă Universul, într-acolo îi împinge Satan, care vrea să saboteze lucrarea lui Dumnezeu. Dar nu pot, fiindcă Domnul a pus în ei un suflet nemuritor. Atunci se sinucid... 
- Un mare păcat... 
- Da, dar ştiţi de ce ? 
- Nu, nu ştiu! 
- Vă spun eu. Dacă te sinucizi, nu te mai poţi căi. Căinţa este calea prin care ajungi la Dumnezeu. Sinucigîndu-te, îl pierzi definitiv pe Dumnezeu şi posibilitatea de a ajunge a El. Asta şi vrea Satan!...

5 Response to "Satanismul din România"

  1. Anonim says:

    ceva timp inainte, in jur de un an jumatate, am facut si eu parte dintr-o asemenea secta. faceam rau fara sami dau seama. asculatam rock mergeam in cluburile lor de satanisti si faceam numai prostii. VREAU SA VA SPUN CAI MULTUMESC DOMNULUI CA MA SALVAT . VA SPUN DIN INIMA AVETI MARE GRIJA. NICI NU STII CUM TEA-I DUS.

    d_cosmin says:

    Aiurea... crimele si jertfa animalelor sunt (de asemenea) tipic crestine/iudaice. Vezi Cruciadele, Inchizitia si legile date de YHWH iudeilor in privinta inchinarii la altar..

    Anonim says:

    Dupa cum a zis si d_cosmin chestia cu jertfa animalelor face parte din crestinsim.....Sa nu uitam ca a 10-a lege satanista e: Nu ucide animale neumane decat daca esti atacat sau pentru mancarea ta .... ar mai fi multe de spus nu mi-am pierdut timpul citind tot dar chestia asta chiar mi-a sarit in ochi.Nu sunt satanist[daca prin satanism intelegeti venerarea lui satan] si nici crestin ortidox dar in secoul in care traim suna mult mai bine sa respecti cele 11 legi sataniste decat sa slavesti un "dumnezeu"

    MĂRTURIE: PACT CU DIAVOLUL
    Alo. Te-am contactat în urma cercetărilor tale cu privire la Pactul meu
    forum unde sunt administratorul împărtășesc experiența mea cu tine. Am
    a făcut Pactul acum 12 ani datorită templului spiritual care m-a ajutat
    fă. De când am făcut-o, Sunt fericit cu soția mea și cu mine
    copil.
    Mănânc ce vreau și beau ce vreau. Călătoresc peste tot sau am
    vrei în lume. Nu mai trebuie să lucrez pentru a câștiga bani.
    bani. pentru că companiile mele produc deja destui bani pentru mine. dacă tu
    de asemenea, doriți să faceți ca mine contactați templul spiritual în acest sens
    adresa: espiritualtemplo@gmail.com

    Anonim says:

    PUTERI SPIRITUALE DRAWN POT AJUTA LA REZOLVEA URMĂTOARELOR,
    WHATSAPP: +2349046229159

    1> Aduceți iubitul pierdut în 24 de ore.
    2>Vraja norocului pentru probleme financiare.
    3>Protecție la locul de muncă.
    4>lucrare neterminată de la alți vindecători și profeți tradiționali.
    5>Problemele de căsătorie pot fi rezolvate, de exemplu, opriți-vă partenerul să înșele.
    6> Vrăji de divorț.
    7> Probleme de concepere la femei.
    8>Legarea iubitorilor.
    9> Promovarea muncii
    10>Atracție de afaceri.
    Luați legătura cu DR DAWN pe Whatsapp: +2349046229159 dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger